Νέα γιάφκα τρομοκρατών αναζητά η αστυνομία- τι «δείχνει» ο τρομοκρατικός μηχανισμός του Χολαργού

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με το δέμα-τρομοκρατικό μηχανισμό που είχε σταλεί στις αρχές Ιούνη στην Πρόεδρο Εφετών , Ισιδώρα Πόγκα, βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση αναφορικά με την ανακάλυψη των δραστών.

Αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Οι ειδικοί επιστήμονες στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που εξέτασαν τον τρομοκρατικό μηχανισμό, ανακάλυψαν δύο ευδιάκριτα αποτυπώματα διαφορετικών προσώπων όπως και σχετικό γενετικό υλικό. Τόσο τα αποτυπώματα όσο και το γενετικό υλικό δεν έχουν ταυτοποιηθεί,

κάτι που σημαίνει πως οι δράστες της συγκεκριμένης ενέργειας δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές και έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.

Επιπλέον οι αρχές ερευνούν επισταμένα, την πιθανότητα η κατασκευή του τρομοκρατικού μηχανισμού να πραγματοποιήθηκε κατά ένα μέρος στις φυλακές να ολοκληρώθηκε σε κάποιο άλλο χώρο εκτός, και εν συνεχεία να ταχυδρομήθηκε προς την Πρόεδρο Εφετών στην κατοικία της στον Χολαργό.

Αναζητούν γιάφκα, όλα «δείχνουν» «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Μια τέτοια διαδικασία όπως είναι λογικό προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιο χώρου, μιας γιάφκας που λειτούργησε ως χώρος αποθήκευσης των εκρηκτικών υλών αλλά και ως τόπος προετοιμασίας της συνδεσμολογίας του εκρηκτικού μηχανισμού. Το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη ενέργεια οδηγεί την αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα, πως πρόκειται για κάποια υπό-ομάδα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που συγκροτείται από μέλη άγνωστα στις αρχές.

Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία έχει υπόψιν της σειρά υπόπτων οι οποίοι έχουν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση ώστε να εξακριβωθεί η σχέση τους -αν υπάρχει- με την συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια. Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο τρομοκρατικός μηχανισμός που εστάλη στην Πρόεδρο των Εφετών σε επίπεδο συνδεσμολογίας ήταν σχεδόν ταυτόσημος με το «δέμα» βόμβα που είχε αποστείλει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» το καλοκαίρι του 2014 στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας.

Ειδική αναφορά στην αποστολή του τρομοκρατικού μηχανισμού στην Πρόεδρο των Εφετών έκανε ο Χρήστος Τσάκαλος μέσα από τις φυλακές, όπου σε ένα κείμενο του με τίτλο «Οδοιπορικό Μνήμης» αναφερόμενος στην δραστηριοποίηση του αναρχικού κινήματος τονίζει χαρακτηριστικά, «εστάλη βόμβα σε δικαστικό που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει συγγενής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Κάτι φαίνεται ότι ξεκινά να κινείται.»

Το άρθρο Νέα γιάφκα τρομοκρατών αναζητά η αστυνομία- τι «δείχνει» ο τρομοκρατικός μηχανισμός του Χολαργού εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα