Αυτός είναι ο 19χρονος που έσφαξε τον ιερέα στη Γαλλία (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία , για άλλη μία ακόμη φορά από την επίθεση των δύο τζιχαντιστών στη Νορμανδία.

Στο διάγγελμα του, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στο συμβάν του Saint-Etienne-du-Rouvray:

«Οι Καθολικοί της Γαλλίας και ο κόσμος ολόκληρος τραυματίστηκαν. Επιτεθήκαν σε μια εκκλησία, σκότωσαν έναν ιερέα, βεβήλωσαν τη Δημοκρατία, έσπειραν τον τρόμο. Οι τρομοκράτες

θέλουν να μας χωρίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους, να μας διχάσουν».

Φόβος για θρησκευτικό πόλεμο

«Στόχος τους είναι να προκαλέσουν έναν θρησκευτικό πόλεμο», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, σε δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι TF1. Ο Μανουέλ Βαλς μίλησε για έναν αποτρόπαιο φόνο.

«Βάζουν στο στόχαστρο ένα σύμβολο. Χθες ήταν η 14η Ιουλίου (σ.σ. Ημέρα της Βαστίλης, για την επίθεση στη Νίκαια), τώρα μία εκκλησία, ένας ιερέας, ένας ηλικιωμένος. Είναι επίθεση σε ένα κομμάτι της ταυτότητας της χώρας μας, στις ρίζες μας. Η κοσμική δημοκρατία επηρεάζεται βαθύτατα», υπογράμμισε ο Βαλς.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να «μπλοκαριστούν» όσοι προσπαθούν να διχάσουν τον λαό: «Ο καθένας βλέπει ότι αυτός είναι ο στόχος, να στρέψουν τον ένα Γάλλο ενάντια στον άλλον, να προκαλέσουν έναν θρησκευτικό πόλεμο. Η δύναμή μας είναι η ικανότητά μας να ξεπερνούμε τις διαφορές μας».

O ένας δράστης είναι ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίν ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές ήταν ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γνώριμος των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας καθώς είχε συλληφθεί δύο φορές προσπαθώντας να πάει στη Συρία.

Μάλιστα ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και φορούσε «βραχιολάκι». Παρέμεινε υπό κράτηση έως τον περασμένο Μάρτιο και μετά ήταν στο σπίτι του, με βραχιολάκι, με την υποχρέωση να εμφανίζεται στην αστυνομία μία φορά την εβδομάδα.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες του Κερμίς από το 2011, όταν ήταν 14 χρονών αλλά και μία πιο πρόσφατη.

Ο δεύτερος δράστης

Συνεχίζεται η έρευνα για την πλήρη ταυτοποίηση του δεύτερου δράστη. Οι εισαγγελικές Αρχές εισαγγελέας έκαναν γνωστό ότι πρόκειται για έναν ανήλικο που γεννήθηκε το 1999 στην Αλγερία. Είναι ο μικρός αδελφός ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το άρθρο Αυτός είναι ο 19χρονος που έσφαξε τον ιερέα στη Γαλλία (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα