Νέα φωτιά στην Εύβοια, σε Κάρυστο και Κύμη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αντιμέτωπη με την «κόλαση» της φωτιάς βρίσκεται για άλλη μια φορά η Εύβοια, σχεδόν δέκα ημέρες μετά τον πύρινο εφιάλτη στα βόρεια του νησιού, που απείλησε τη Λίμνη κι άφησε πίσω της καμένη γη.

Από το πρωί της Τρίτης, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στην Εύβοια, σε Κύμη και Κάρυστο.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για δασική πυρκαγιά στην περιοχή Θύμιο Καρύστου στην Εύβοια. Στο σημείο

έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ στη «μάχη» της κατάσβεσης παίρνουν μέρος και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί το χωριό Θύμιο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα κάνει έκκληση στην πυροσβεστική προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά, αν και βρίσκεται 300 μέτρα από το χωρίο, δεν το απειλεί καθώς είναι μέσα σε χαράδρα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή την ώρα η εικόνα είναι καλύτερη με την φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει.

Το άρθρο Νέα φωτιά στην Εύβοια, σε Κάρυστο και Κύμη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα