Νέα επικαιροποιημένη επιστολή Βαρουφάκη με μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο των Βρυξελλών, η ελληνική πλευρά απέστειλε νέα επιστολή με σειρά από μεταρρυθμίσεις στους εταίρους, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας. Ωστόσο, η επιστολή παρελήφθη μετά την συνεδρίαση του Euro-working Group και ακόμη δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από τους θεσμούς.

«Το Eurogroup δεν είναι σε θέση να συζητήσει τα μέτρα, που έστειλε η Αθήνα,

αν δεν έχουν συζητηθεί από τους τρεις θεσμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Παράλληλα, εννόησε πως υπάρχει ακόμα απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών, τονίζοντας πως «ακόμα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δυο πλευρών».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως «κλιμάκια των θεσμών δεν πρόκειται να επιστρέψουν τη χώρα μας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας», προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτό δεν γίνεται λόγω της χιονοθύελλας στην Αθήνα».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση των χρημάτων, που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από τους δανειστές, σημείωσε ότι «εφόσον εκπληρωθούν ορισμένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστεί εφικτό υπό όρους και προϋποθέσεις».

Ο αξιωματούχος υποστήριξε παράλληλα ότι «για να υπάρχει πλήρης εικόνα, απαραίτητη είναι η παρουσίαση όλων των μέτρων, που περιέχονται στην απόφαση του προηγούμενου Eurogoroup. «Και αυτό διότι η τμηματική αξιολόγηση ορισμένων μέτρων, χωρίς να είναι γνωστό το περιεχόμενο όλων των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων, δεν είναι δυνατή», σημείωσε χαρακτηριστικά

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή μοιάζει μάλλον απίθανο να υπάρξει νέα παράταση του προγράμματος, πέρα από τα τέλη Ιουνίου, σε ένα έμμεσο μήνυμα, πως οι όποιες λύσεις θα πρέπει να βρεθούν εντός του επόμενου 4μηνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 7 μεταρρυθμίσεις είναι:

Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον ΠροϋπολογισμόΣυγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήραΒελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλώνΆμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιώνΜείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιώνΜέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα