Νέα επεισόδια στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων με τους μετανάστες να σπάζουν τον κλοιό ασφαλείας

Εντείνεται το πρόβλημα με τους μετανάστες στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, καθώς πριν από λίγη ώρα εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν την γραμμή φύλαξης που είχαν συγκροτήσει οι δυνάμεις της αστυνομίας της γείτονος χώρας και μπήκαν στο εσωτερικό της με την αστυνομία να τους κυνηγά και την κατάσταση να παίρνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες.

Η απόγνωση από την πολυήμερη παραμονή στην ουδέτερη ζώνη, η έλλειψη φαγητού, νερού αλλά και η καιρικές συνθήκες που χειροτερεύουν στην περιοχή, ανάγκασαν τους μετανάστες να

κινηθούν σε ένα σημείο που δεν φυλαγόταν καλά και να σπάσουν έτσι τον κλοιό. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στο σημείο σπεύδουν και στρατιώτες της ΠΓΔΜ, προκειμένου να αναζητήσουν αυτούς που μπήκαν χωρίς άδεια στη χώρα.

Στην Γευγελή, την ίδια ώρα, εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που μπήκαν τις προηγούμενες ημέρες στην ΠΓΔΜ, προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το σταθμό Ταμπανόβτσε που βρίσκεται στα σύνορα με τη Σερβία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Γερμανία, την Αυστρία ή κάποια άλλη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Η κατάσταση πάντως χαρακτηρίζεται κρίσιμη από όλες τις πλευρές και οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. σταθμίζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά και τον κίνδυνο να εισέλθουν στην Ευρώπη μη καταγεγραμμένοι τζιχαντιστές που εισχωρούν ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ από την άλλη είναι απαραίτητη η ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα