Νέα Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα Ν.Δ.

Πολιτικό ράλι με αγωνιώδη έκβαση για το αποτέλεσμα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Στην τελευταία, για την ώρα, το οριακό προβάδισμα το έχει η Νέα Δημοκρατία, τόσο σε πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ Research η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Στην καταλληλότητα για

την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμα από τον Αλέξη Τσίπρα.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. έχει οριακό προβάδισμα 0,6 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστό 23% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με 7,9%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (6,1%), στην πέμπτη θέση έρχεται το ΚΚΕ (5%), έκτοι βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ (3,4%).

Στην παράσταση νίκης, το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 41,7% κρίνει πως τη νίκη θα κατακτήσει η αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό να κρίνεται καταλληλότερος από το 45,5% των συμμετεχόντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζεται από το 32,3%.

Επίσης υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση τάσσεται το 56,6%, ενώ υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες δηλώνει το 38,5%.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,9%) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ μόλις το 16,7% επιθυμεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα