Νέα απόρριψη στα μέτρα από την τρόικα;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθούμε σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων στο είδος και το βαθμό των μέτρων αφού η τρόικα απορρίπτει ως μη αποδεκτά τα μέτρα που δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Στη συνεδρίαση του Euro Working Group, το οποίο και προετοιμάζει τις συναντήσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών,

ο Έλληνας αντιπρόσωπος Πάνος Τσακλόγλου, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, αντιμετώπισε πρώτος αυτός τις αντιδράσεις του κλιμακίου της τρόικας που έρχεται στην Αθήνα την Δευτέρα.

Η τρόικα απορρίπτει όλες σχεδόν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε Διοικητική Μεταρρύθμιση και Υγεία ζητώντας να αντικατασταθούν με νέες περικοπές που θα έχουν άμεση και σίγουρη εισπρακτική απόδοση.

Ο πλέον αντιδραστικός φέρεται ξανά ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, που απαιτεί το άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ και την απόλυση τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων,  απορρίπτοντας κάθε κουβέντα περί εφεδρείας.

Στον αντίποδα αυτής της εξέλιξης κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι επικοινωνιακό τρυκ, από τα πολλά που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μην υπάρξουν εντονότερες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα