Ξανά στον ανακριτή συγγενείς και φίλοι του Τσοχατζόπουλου!

Εξηγήσεις μέσω συμπληρωματικών απολογιών θα προσπαθήσουν να δώσουν σήμερα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή οι εμπλεκόμενοι για την υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος με κύριο πρωταγωνιστή, όπως φέρεται, τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στον ανακριτή θα προσέλθουν σήμερα ηΑρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού,  ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Αμφότεροι κρατούνται προσωρινά και αντιμετωπίζουν το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Αύριο συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να δώσουν ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης.

Μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών απολογιών, θα κληθούν τα πέντε νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πρώτος στη λίστα είναι ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος θα απολογηθεί στις 5 Οκτωβρίου καθώς ζήτησε και πήρε, όπως ο νόμος επιτρέπει, προθεσμία. Το κατηγορητήριο, εμπλέκει τον κ. Σμπώκο με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 80 εκ. ευρώ ποσό που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.

Στη συνέχεια στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται να απολογηθούν, για την ίδια κατηγορία η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, ο πρώην βουλευτής (στη Φωκίδα) του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φώτης Αρβανίτης και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος. Αυτά τα πρόσωπα φέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, να εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, με εμβάσματα που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 57 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα