ΝΔ : Αποσπασματική και διχαστική η πρόταση της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκος ανάμεσα στα άλλα, υποστήριξε πως η μη συναίνεση του Α. Τσιπρα στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Τρίτο μνημόνιο συνιστά δείγμα συνενοχής και ενοχής. Ενώ τόνισε πως «είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει στην πρότασή μας, όπως και εμείς συναινέσαμε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων

και των μέσων ενημέρωσης».

Πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί για όσα συνέβησαν την περίοδο πριν το τρίτο μνημόνιο και την επιβολή των capital control, ενώ η μη συναίνεση του Πρωθυπουργού σε μια τέτοια προοπτική, επιβεβαιώνει πως επιδιώκει την «συγκάλυψη» των γεγονότων κατέληξε.

«Μπαλώματα» η πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης της κυβέρνησης

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για συνταγματικό λαϊκισμό, όπως και για το ότι επιλέγει την ένταση , την πόλωση και τον διχασμό. Σε ότι αφορά στην πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης από την κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια καθολικού χαρακτήρα αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς κατακερματισμένες ρυθμίσεις και «μπαλώματα».

Επιπρόσθετα προέταξε τον χαρακτήρα της συνταγματικής αναθεώρησης, ως την απόρροια μιας διαδικασίας συναίνεσης και διαλόγου, και όχι ως «εργαλείο πόλωσης και διχασμού» όπως είναι «η επιδίωξη του κ. Τσίπρα» κατέληξε.

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε λακωνικά, ότι η Νέα Δημοκρατία, τάσσεται υπέρ της απαγκίστρωσης του γεγονότος της ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, από την διάλυση του κοινοβουλίου.

Το άρθρο ΝΔ : Αποσπασματική και διχαστική η πρόταση της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα