Ναρκωτικά σε κοντέινερ: Οι χουρμάδες έκρυβαν… παραισθήσεις

Ναρκωτικά σε κοντέινερ: Ο πολτός από χουρμάδες, έκρυβε πάνω από έναν τόνο παραισθήσεις! Η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών D.E.A, είχε την πληροφορία ότι μέσα σε κοντέινερ, το οποίο μεταφερόταν με πλοίο από τη Βηρυτό στον Πειραιά με τελικό προορισμό τη Λιβύη, οι ετικέτες “είδη τροφίμων” ήταν παραπλανητικές!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην πραγματικότητα διεθνές καρτέλ μετέφερε καμουφλαρισμένο μέσα στους χουρμάδες έναν τόνο και 258 κιλά κάνναβης.

Μόλις έφθασε η πληροφορία, ανέλαβαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Αστυνομίας και Λιμενικού, να μπουν στα ίχνη των παραληπτών του κοντέινερ το οποίο είχε ξεφορτωθεί στον Πειραιά. Εκεί διαπίστωσαν ότι το κοντέινερ είχε μεταφερθεί τράνζιτ και άλλο πλοίο θα το έπαιρνε για τη Λιβύη.

Έτσι, αποφασίστηκε να το ανοίξουν και να βρουν την τρομακτική ποσότητα κάνναβης που κρυβόταν μέσα στον πολτό των χουρμάδων. Όπως εξήγησαν στην επίσημη παρουσία της υπόθεσης οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην έρευνα, το κοντέινερ προερχόταν από τη Βηρυτό και  είχε σαν τελικό προορισμό την Λιβύη με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά ( TRANSIT ), όπου επετεύχθη η δέσμευσή του και ο  έλεγχός του. Διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», το οποίο είχε φορτωθεί στο πλοίο « CARTAGENATRADER » είχε αναχωρήσει από την Βηρυτό την 21/12/2019, με τελικό προορισμό την Μισράτα της Λιβύης.

Στις 16 Ιανουαρίου η επέμβαση

Στις 16 Ιανουαρίου, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης, στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., της  Δίωξης  του Λιμενικού Σώματος  και της Γ΄ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, προχώρησαν στον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου.

Μέσα σ’ αυτό βρέθηκαν 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων, στα οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός πολτού από χουρμάδες και κατασχέθηκαν 6.304 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν), που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους  ενός τόνου και 257 κιλών.

Οι ίδιοι αξιωματικοί υπενθύμισαν ανάλογες κατασχέσεις που έχουν γίνει στο λιμάνι του Πειραιά στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα:

Κατάσχεση, την 07/01/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός εμπορευματοκιβωτίου προερχόμενου από την Λατάκεια Συρίας, 750 κιλών δισκίων συνθετικών ναρκωτικών captagon(σ.σ. τα λεγόμενα “χάπια των τζιχαντιστών”), περίπου 4.790.171 δισκίων, εντός ράβδων μολύβδου.

Κατάσχεση, την 26/06/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός τριών εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από την Λατάκεια Συρίας, όπου βρέθηκαν 33 εκατομμύρια δισκία captagon.

Κατάσχεση τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019, στους Λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης στη Χώρα μας αλλά και στο Λιμένα Δυρραχίου στην Αλβανία, εντός εμπορευματοκιβωτίων, προερχόμενων από το Εκουαδόρ, 706 κιλών κοκαΐνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα