Ναύπακτος: Το ιδανικό μέρος για τριήμερο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Πίνδου, στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου, η Ναύπακτος στέκει με το ένα πόδι στο βουνό και με το άλλο στη θάλασσα.

Η ιστορία της Ναυπάκτου ξεκινά ήδη από το 1104 π.χ. και κορυφώνεται με την περιβόητη ναυμαχία-ορόσημο για την Ευρώπη του 1571 (επειδή αναχαίτισε την τουρκική ναυτική δύναμη). Με το που φτάσετε για πρώτη φορά στην Ναύπακτο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ενετικό λιμάνι. Εκεί που θα νιώσετε σαν να έχετε τηλε-μεταφερθεί πίσω στο Μεσαίωνα.

Η Ναύπακτος

έλκει το ενδιαφέρον επισκεπτών που θα περπατήσουν τα πλακόστρωτα καλντερίμια που σκαρφαλώνουν το ενετικό της κάστρο, θα χορέψουν στους ρυθμούς του κοσμοπολίτικου λιμανιού, θα κάνουν μπάνιο στις καθαρές παραλίες της όμορης Φωκίδας και φυσικά θα πραγματοποιήσουν λουκούλλεια γεύματα στα ψητοπωλεία του Νιόκαστρου.

Για τους υπερδραστήριους, ένα σωρό εναλλακτικές δραστηριότητες περιτριγυρίζουν την περιοχή της Ναυπάκτου δίνοντας ενδιαφέρον στην παραμονή. Kite surf, rafting στον Εύηνο, ορειβασία, πεζοπορία, 4Χ4, paintball και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς.

Μόλις 2 με δυόμιση ώρες απ’ την πρωτεύουσα, χάρη στην υπερσύγχρονη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», η Ναύπακτος κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στη φύση και τη νυχτερινή ζωή, την χαλαρή βόλτα και τα extreme sports.

Η Ναύπακτος αποτελεί το ιδανικό μέρος για ένα τριήμερο, καθώς συνδυάζει τα στοιχεία ενός νησιού με την πόλη! Παραλίες και beachbar, έξω από τη Ναύπακτο και προς Φωκίδα, με πολύ καλή νυχτερινή ζωή στα μπαράκια πέριξ του λιμανιού, αλλά και στα υπόλοιπα με θέα τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Και φυσικά, τέλος, από την παραθαλάσσια Ναύπακτο μπορεί κανείς να πάει στην ορεινή και άκρως μαγευτική Ορεινή Ναυπακτία.

Φώτο: Γιώργος Ασημακόπουλος

Το άρθρο Ναύπακτος: Το ιδανικό μέρος για τριήμερο! εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα