Να μην χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια ζήτησε ο Βενιζέλος από τους τραπεζίτες

Η προοπτική εξυπηρέτησης των δανείων των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, καθώς και η αλλαγή των κανόνων του Τειρεσία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. «Ζήτησα να γίνουν ρυθμίσεις και διακανονισμοί», είπε ο κ. Ευ. Βενιζέλος

αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης αυτής.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, την πορεία ρυθμίσεων και διακανονισμών, για να υπάρξει πραγματικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σημείωσε νωρίτερα μιλώντας σε συνεδρίαση της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Γιατί αν χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια, αυτό σημαίνει ότι τελικά το βάρος μετατοπίζεται στον Έλληνα φορολογούμενο και τελικά κυνηγούμε την ουρά μας και τρώμε τις σάρκες μας, ενώ πρέπει να βρούμε τρόπους υπέρβασης αυτής της κρίσης».

Υπό αυτό το πρίσμα ανέφερε ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών «που έχει υπό τον έλεγχό της ως διατραπεζικό σύστημα τον Τειρεσία, θα παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη, δίκαιη πρόταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ίσως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου».

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα