Να λήξουν την απεργία καλεί τους γιατρούς ο υπ. Υγείας

Να προσέλθουν σε διάλογο και να λήξουν -ακόμη και σήμερα- τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους κάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (02/12) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ «Η εικόνα σύγκρουσης υπουργείου Υγείας και γιατρών δεν εξυπηρετεί κανέναν, ιδίως τους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν οι γιατροί συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

τους, η κυβέρνηση δεν θα μείνει αδρανής υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες «δεν είναι η μέρα και η ώρα να πω πως θα γίνει αυτό».

Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν. Για τις συμβάσεις των περίπου 800 μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι διεκόπησαν. «Όποιο μέτρο λαμβάνεται, δεν παίρνεται πίσω», είπε.

Η έκκληση πάντως του υπουργού, δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση, καθώς οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν αύριο (03/13), συνέχιση των απεργιών τους και μετά τις 9 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστούν στη Βουλή οι βασικοί άξονες του σχεδίου για το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο σύνολό του όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα