Ν. Ηράκλειο: «Όλοι μαζί για τον πλανήτη»

«Όλοι μαζί για τον πλανήτη» είναι το κεντρικό σύνθημα της δράσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου στην πλατεία Γκόβα, Κουντουριώτη και Μελίνας Μερκούρη από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τμήμα Ηρακλείου Αττικής.

Το τμήμα του ΣΕΟ του Ηρακλείου Αττικής ανέλαβε την υιοθεσία της πλατείας στο πλαίσιο της εκστρατείας Περιβαλλοντικών Υιοθεσιών που ανακοίνωσε το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής την 23η Σεπτεμβρίου 2013, σε ειδική εκδήλωση στο Κτήμα FIX.

Η εκστρατεία

ονομάστηκε "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ", σύνθημα που προέκυψε μετά από κλήρωση. Τέσσερεις περιοχές του Δήμου μας "υιοθετήθηκαν" από ισάριθμους φορείς, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους για ένα χρόνο - σε συνεργασία με τους Εθελοντές .

Το πρωί της Κυριακής τα τμήματα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Ηρακλείου Αττικής με την αντιπροσωπεία του Σώματος Εθελοντών που είναι υπεύθυνοι για τον τομέα του περιβάλλοντος βρέθηκαν στην πλατεία Γκόβα, έξυσαν και έβαψαν τα παγκάκια, μάζεψαν τα φύλλα που είχαν πέσει, έβαλαν πετρούλες γύρω από τα φυτά που υπάρχουν στο κέντρο της πλατείας και τοποθέτησαν ξύλινη πινακίδα που αναφέρει την υιοθεσία της πλατείας.

Κοντά στους συμμετέχοντες και διοργανωτές της δράσεις βρέθηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πασχάλης Γονατάς, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδημητρίου και ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Κουτρούλης επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ.

Στη δράση συμμετείχαν οι φορείς και τα ιδρύματα:

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τοπικό Τμήμα Ηρακλείου Αττικής) - Πλατεία Γκόβα (συμβολή των οδών Κουντουριώτη & Μελίνας Μερκούρη)

2ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου Αττικής - Πλατεία Γιαννετάκη

Εκπαιδευτήρια "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" - Αλσύλλιο στη συμβολή των οδών Αίγλης & Ναρκίσσων

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ - Πλατεία Θεάτρου (Πράσινος Λόφος)

Keywords
Τυχαία Θέματα