Μυτιλήνη : Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στο hot spot της Μόριας (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συγκρούσεις μεταξύ ανήλικων προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Μόριας στην Μυτιλήνη, από την Συρία και το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες παιδιά από την Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν, τα οποία επίσης καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα βίας και εκβιασμών από άλλες εθνικές ομάδες, όπως οι Ιρακινοί.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων που ήταν ιδιαίτερα σφοδρές έγιναν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο κράτησης ενώ τραυματίσθηκαν αρκετά παιδιά, πέντε εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ενώ περίπου 40 παιδιά εκμεταλλευόμενα την σύγχυση διέφυγαν στην γύρω περιοχή, ενώ κάποια έφτασαν και στην πόλη της Μυτιλήνης. Η αστυνομία διεξήγαγε ολονύκτιες έρευνες για να τα βρει.

Παράλληλα οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν από τα παιδιά, επεκτάθηκαν σε όλο το jot spot, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και άλλοι δύο τραυματίες που επίσης διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Η τάξη αποκαταστάθηκε περίπου στις 4 το πρωί ύστερα από παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο hot spot βρίσκονται έγκλειστοι περίπου 3.500 άνθρωποι την στιγμή που οι δυνατότητες φιλοξενίας δεν ξεπερνούν τα 2.000 άτομα. Ενώ όπως καταγγέλλεται οι συνθήκες διαβίωσης είναι άσχημες, με αποτέλεσμα σε συνέργεια με την ανάπτυξη εθνικιστικών διαφορών και διενέξεων, να δημιουργείται ένα εκρηκτικό κλίμα.

Το άρθρο Μυτιλήνη : Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στο hot spot της Μόριας (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα