Μύκονος – συνωστισμοί: Ο κορονοϊός δεν απασχολεί κάποιους – Κακός χαμός σε κλαμπ
Μύκονος – συνωστισμοί: Η Μύκονος είναι μια από τις 16 επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές για τις οποίες ισχύουν ειδικά μέτρα τα οποία, μάλιστα, θα ενταθούν από Δευτέρα με τους νέους περιορισμούς για αριθμό 50 ατόμων στις συναθροίσεις. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι το μόνο που έκαναν σωστά ήταν να αλλάξουν το ωράριο λειτουργίας τους προσαρμοζόμενοι στους νέους κανόνες που θέλουν στη Μύκονο τα νυχτερινά μαγαζιά να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.
Όπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύει το protothema από το κλαμπ «Tropicana» όλοι οι πελάτες συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός και κάνουν πάρτι την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 200 κρούσματα ενώ μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη δίνει μάχη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ.
«Κόκκινος» συναγερμός για την επιστροφή των εκδρομέωνΟι λοιμωξιολόγοι χτυπούν καθημερινά καμπανάκι για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούν όλοι ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους νέους καθώς αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρουν τον ιό από τα νησιά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η έξαρση των κρουσμάτων και η σταθεροποίησή τους σε υψηλά επίπεδα δείχνει πως είμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος. Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες καθώς από τη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου, που όπως εκτιμάται – αν δεν τηρηθούν τα μέτρα – θα επιδράσουν σε μεγάλο βαθμό στην πορεία του ιού στην χώρα μας.
Ήδη στα λιμάνια της χώρας πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν από τα νησιά σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στον ιό και μην έχουμε νέα έξαρση στα αστικά κέντρα στα οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώθηκαν 230 κρούσματα, την Παρασκευή 254, την Πέμπτη 204 και την Τετάρτη 262 (αρνητικό ρεκόρ μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας).
Μόνο σε τέσσερις ημέρες δηλαδή, τα κρούσματα στη χώρα ανήλθαν 950 ενώ τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα φανεί εάν τα μέτρα που ελήφθησαν λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο απέδωσαν ή χρειάζονται και πρόσθετα τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι στο «τραπέζι».
Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτωνΜιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, ανέφερε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων». Υπογράμμισε δε ότι από τη στιγμή που υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του ιού, είναι αναμενόμενη και η μετακύλιση του σε μικρότερες ηλικίες, κάποιες από τις οποίες νοσούν σοβαρά. «Από την στιγμή που βλέπουμε σπάνιες περιπτώσεις να διασωληνώνονται σημαίνει ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα», είπε προσθέτοντας πως «όλη η εικόνα είναι ανησυχητική. Ωστόσο, βλέπουμε μια κάμψη όσον αφορά την αύξηση. Αυτό όμως δεν φτάνει. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από όλους μας».
Ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ωστόσο μπορεί να δούμε τοπικά lockdown όπου το επιβάλει η κατάσταση. «Σημασία έχει ότι τα μέτρα από μόνα τους δεν φτάνουν. Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση και η συνείδηση των πολιτών, δεν πρόκειται να πιάσουν».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΕΝΦΙΑ: Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά
- Αδιανόητος θάνατος για ψαρά - Τον χτύπησε σκουμπρί
- Μάσκα: Υποχρεωτική & σε νέους χώρους
- Κοροναϊός : Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη
- Tα μεγάλα λάθη του Ερντογάν και πώς το Αιγαίο έγινε ξανά το κέντρο του κόσμου
- Κίνδυνος: Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε με ανοιχτά παράθυρα...
- Κορονοϊός: Πώς να έχεις την μάσκα στην τσάντα ή στο αμάξι για να μείνει καθαρή όταν δεν τη φοράς
- Θεσσαλονίκη: Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό - Οδηγός ΙΧ πέρασε στο αντίθετο ρεύμα
- Νέα κρούσματα σήμερα στα λιμάνια θέλουν να «μπλοκάρουν» οι Αρχές, ραγδαία εξάπλωση σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ελλειψη σιδήρου: 10 σημάδια SOS ότι σας λείπει σίδηρος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Κουρούτα Αργυρός: Ακυρώθηκε τελικά η συναυλία, με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη
- Συμπτώματα κορονοϊού: Εκδηλώνεται με έξι ομάδες
- Ζώδια σήμερα: Προβλέψεις για σήμερα Κυριακή 16/8
- Καιρός σήμερα Κυριακή: Η πρόγνωση της ΕΜΥ (16/8)
- 17χρονη κορονοϊός ΑΧΕΠΑ: “Καμπανάκι” για τους νέους η διασωλήνωση της ανήλικης
- Ήλιος ΠΑΣΟΚ – Χανιά: Έτσι… κλείνουν τα μαγαζιά
- Τούνη – Αλεξανδράκη: Στα… μούτρα δύο μερίδες sauce
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γερμανία : Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο – Στα 625 τα νέα κρούσματα
- Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν : Βρετανός σχολιαστής εμφανίστηκε με φανέλα… Παναθηναϊκού
- Εξαδάκτυλος στο MEGA για κοροναϊό: Είμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος
- Κορωνοϊός: 950 κρούσματα σε 4 ημέρες - Τι ανησυχεί τους ειδικούς
- Δικηγόρος σε Δόμνα Μηχαηλίδου: Σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ
- Από τη μία το μεγαλείο της ΑΕΚ κι από την άλλη, σακουλάκια γεμάτα λεφτά
- Σεισμός 3,9 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Κρήτη
- Ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού : Κόντρα Δύσης – Μόσχας με γεωπολιτικά χαρακτηριστικά