Μουζάλας: Χρειαζόμαστε Plan B για το προσφυγικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός «Plan B» για το προσφυγικό, για την περίπτωση της ακύρωσης της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας. Αυτό δηλώνει ο Γιάννης Μουζάλας μετά τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ένα Plan B» τονίζει με έμφαση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την Bild,

την ελληνική κυβέρνηση απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το πιθανό σενάριο ακύρωσης της συμφωνίας.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μουζάλας υποστηρίζει ότι τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δεσμευθούν για την απορρόφηση μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών για την αντιμετώπιση του προβλήματος: «Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να διανέμονται ισότιμα σε όλες τα κράτη-μέλη της ΕΕ, και όχι σε συγκεκριμένες χώρες».

Οι απειλές του Ερντογάν

Ο «σουλτάνος» της Τουρκίας Ερντογάν επιτέθηκε την Τρίτη στην ΕΕ κατηγορώντας της ότι δεν έχει εκταμιεύσει την οικονομική βοήθεια που είχε υποσχεθεί ούτε έχει απελευθερώσει τις θεωρήσεις για τα τουρκικά διαβατήρια.

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι η χώρα του θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά εάν οι Βρυξέλλες «δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους».

Το άρθρο Μουζάλας: Χρειαζόμαστε Plan B για το προσφυγικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα