Μητσοτάκης – εκλογές 25 Ιουνίου: Παρέδωσε τη διερευνητική, πάμε σε β’ γύρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί, στη συνάντησή τους. Έτσι, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός επέστρεψε την εντολή. Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ακολουθήσουν διερευνητικές εντολές στον αρχηγό του δεύτερου και τρίτου κόμματος (Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη) και κατόπιν σύσκεψης υπό την πρόεδρο για την εξεύρεση άλλης λύσης, ενώ αν αποτύχουν όλοι, θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής

πρόεδρο ανώτατου δικαστηρίου και νέα ημερομηνία εκλογών. Κάθε εντολή έχει διάρκεια ως τρεις ημέρες.

Κατά πάσα πιθανότητα, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αξιοποιήσουν εντολή και, όπως όλα δείχνουν, στις 25 Ιουνίου θα γίνει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με τις σχετικές εξελίξεις να επιταχύνονται. “Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας στη Σακελλαροπούλου την ΤρίτηΚατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος”, αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας. “Δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Σακελλαροπούλου.

“Να επισημάνω ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ θα είχε πάνω από 170 έδρες. Θεωρώ χρέος να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της απλής αναλογικής όσο πιο γρήγορα και γι’ αυτό προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να προχωρήσουμε σε εκλογές (εφόσον διαπιστωθεί η εκτίμησή μου ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση) το συντομότερο δυνατόν ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου αν καταφέρουμε να συντμίσουμε τις συνταγματικές προθεσμίες”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

“Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα”. “Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, για το πώς θα αυξήσουμε μισθούς, πώς θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και να μιλήσουμε για προκλήσεις που απείχαν από τον διάλογο στις προηγούμενες εκλογές. Να μιλήσουμε και για τα προβλήματα που αφορούν τη νέα γενιά”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης –, 25 Ιουνίου, Παρέδωσε,mitsotakis –, 25 iouniou, paredose