Μητσοτάκης – Αυτιάς 12/2: Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ

Θα πάμε πρόωρα στις κάλπες; Ως πότε θα “χτυπά” η ακρίβεια τα ελληνικά νοικοκυριά; Σε μία απο τις πιο κρίσιμες συγκυρίες για την ελληνική κυβέρνηση, με τα ανοιχτά μέτωπα να πιέζουν ασφυκτικά το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Αυτιάς μιλά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής θα απευθύνει όλα τα “δύσκολα” ερωτήματα στον κ. Μητσοτάκη, σε μια συνέντευξη με πολλαπλά μηνύματα.

Οι κρίσεις και το κλίμα πολιτικής πόλωσης που επικρατεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα, πυροδοτεί σενάρια πρόωρων εκλογών, παρά το φρένο που βάζουν κυβερνητικές πηγές.

Αν και ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, οι ψίθυροι για τον Σεπτέμβριο του 2022 ή την Άνοιξη του 2023 δεν σταματούν. Και κάποια κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, σημειώνουν πως μετά το καλοκαίρι, οπότε και η κυβέρνηση θα έχει διανύσει περισσότερα από 3 χρόνια διακυβέρνησης η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θεωρείται πρόωρη.

Η πραγματική οικονομία αλλά και η μακροχρόνια ποιοτική ανάπτυξη για όλους είναι για την ώρα και το πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να προσηλωθεί τώρα που η πανδημία φαίνεται να οδεύει προς ενδημική φάση, ώστε τα οφέλη των πρωτοβουλιών και των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης να αποτιμηθούν με νηφαλιότητα από τους πολίτες και να δρομολογηθούν οι υπόλοιπες πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Μεταρρυθμίσεων συνέχεια

Υπό το ίδιο πρίσμα, τα σενάρια των πρόωρων εκλογών απέρριψε και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. «Η αξιοπιστία στις αγορές χτίζεται δύσκολα και χάνεται εύκολα», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας την πολιτική σταθερότητα ως το μεγάλο όπλο της Ελλάδας, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Ο ίδιος άλλωστε έχει θέσει ως εθνικό στόχο για το 2023 την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα που θα σηματοδοτήσει το «ξεκλείδωμα» τρισεκατομμυρίων από αποταμιευτές και επενδύσεις παγκοσμίως. Και η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

΄Έχουμε ακόμη δουλειά΄

Επιδιώκοντας να σκιαγραφήσει την «πολλή δουλειά που έχει ακόμα να κάνει η κυβέρνηση» αλλά και το γεγονός ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου κάποιες πρωτοβουλίες να αποδώσουν καρπούς, άρα να αποτυπωθούν στη ζωή και στην τσέπη των πολιτών, κυβερνητικές πηγές παραθέτουν ως παραδείγματα: τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο που θα στηρίξει περαιτέρω το ήδη ενισχυμένο εισόδημα των πολιτών, την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας μέσω και των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, την αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ ώστε να μπει τέλος στις εκκρεμότητες ετών, την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, το σχεδιασμό του νέου ΕΣΥ στη μετά covid εποχή και πλήθος εμβληματικών έργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα