Μήπως σας προσθέτει κιλά το... επάγγελμά σας;

Ψάχνετε να βρείτε τους λόγους που δεν αδυνατίζετε εύκολα; Σκεφτήκατε ποτέ ότι μέσα σε αυτούς είναι και το... επάγγελμά σας; Σύμφωνα με δημοσκόπηση βρετανικής εταιρείας ευρέσεως εργασίας, το χειρότερο επάγγελμα για τη σιλουέτα είναι ο προσωπικός βοηθός της διοίκησης και ο μηχανικός, ενώ η λίστα συμπληρώνεται με τα επαγγέλματα του δασκάλου, του νοσηλευτή, των τεχνικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και των νομικών. Στον αντίποδα, όπως προέκυψε από τους 3.700 ερωτηθέντες, τα «φιλικά» προς το σώμα επαγγέλματα είναι

εργάτης σε εργοστάσιο και επιστήμονας.

Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θεωρεί ότι είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, ενώ το 41% δήλωσε ότι η νέα του δουλειά έφερε... extra βάρος! Από αυτούς, το 59% είπαν ότι έχουν πάρει πάνω από πέντε κιλά, ενώ κάτι λιγότεροι από 1 στους 3 είπαν ότι έχουν πάρει πάνω από δέκα κιλά. Επίσης, για το 16% των ερωτηθέντων, όμως, ο νυν επαγγελματικός προσανατολισμός τους είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Η δημοσκόπηση συσχέτισε την αύξηση του σωματικού βάρους των ερωτηθέντων με τα υψηλά επίπεδα εργασιακού στρες και την πολύωρη εργασία πίσω από ένα γραφείο, με το 56% των εθελοντών να λένε πως ευθύνεται για το βάρος τους η ακινησία και το 35% το στρες, εξαιτίας του οποίου τρώνε δίχως όριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα