Μήνυση της ΠΟΕ- ΟΤΑ στον Πάγκαλο για τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους»

Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στις 11.00 το πρωί από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Τσούνη η μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου για συκοφαντική δυσφήμηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, κατά συνέπεια και

των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Πάγκαλος σε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», στις 11 Νοεμβρίου 2014, αποκάλεσε κατ’ επανάληψη «κοπρίτες και κοπανατζήδες» τους δημοσίους υπαλλήλους. «Πρόκειται για ιδιαιτέρως απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στην προσπάθεια προφανώς του κ. Πάγκαλου να παρουσιάσει Δημοσίους Υπαλλήλους ως άτομα ανεύθυνα, που ζουν χωρίς να εργάζονται», αναφέρει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητη αυτή την αήθη επίθεση του κ. Πάγκαλου σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας εναντίον του μήνυση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των συνδικαλιστών των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προτείνει μάλιστα ως μάρτυρες τους πρώην Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. κ. Κώστα Σκανδαλίδη, Προκόπη Παυλόπουλο και Δημήτρη Ρέππα προκειμένου να καταθέσουν οι ίδιοι αν προΐσταντο «κοπριτών» και «κοπανατζήδων». Προτείνει επίσης ως μάρτυρες τον Βουλευτή κ. Αλέξη Μητρόπουλο, την Περιφερειάρχη Αθηνών κ. Ρένα Δούρου, την Ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Αντώνιο Κουρούκλη.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τις σε βάρος τους επιθέσεις με ψευδείς, συκοφαντικές και αβάσιμες αναφορές οι οποίες πλήττουν την προσωπικότητα και την τιμή τους, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική των μνημονίων τσαλαπατά την αξιοπρέπεια τους και τους οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα