Μικρό μπαλκόνι διακόσμηση: 7 ιδέες για να φαίνεται μεγαλύτερο

O καιρός φτιάχνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και σίγουρα το μπαλκόνι θα γίνει ο πιο καθημερινός συνηθισμένος χώρος, που θα απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ημέρας μας. Το χειμώνα σίγουρα λόγω κρύου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε το μπαλκόνι μας, όσο μικρό ή μεγάλο είναι. Τώρα όμως που η άνοιξη μπήκε για τα καλά και έχουμε μπροστά μας το καλοκαιράκι, θέλουμε να είμαστε συνεχώς εκτός των δωματίων του σπιτιού μας.

Ένα μπαλκόνι έχει το χαρακτηριστικό, να μας κάνει να νιώθουμε και εκτός και εντός σπιτιού,

μας προσφέρει την τέλεια μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Μας επιτρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινή ζωή και να αναζωογονηθούμε συνδεόμενοι με το φυσικό περιβάλλον, αφού στο μπαλκόνι μας ως επί των πλείστον έχουμε γλάστρες με φυτά . Σήμερα τα διαμερίσματα, δεν αφήνουν πολύ χώρο για μπαλκόνι. Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips, με αποτελεσματικό σχεδιασμό και τη σωστή διακόσμηση, μπορούν να μετατρέψουν αυτόν το χώρο σε ένα μαγικό καταφύγιο και να φαίνεται μεγαλύτερο.

7 ιδέες διακόσμησης για να φαίνεται το μπαλκόνι μεγαλύτερο

Διατηρήστε το πάτωμα τακτοποιημένο

Η υπερφόρτωση του μπαλκονιού με ογκώδεις καρέκλες, τραπέζια ή διακοσμητικά αντικείμενα περιορίζει την ελεύθερη κίνηση και το κάνει να φαίνεται οπτικά ακατάστατο. Απελευθερώστε το χώρο προσθέτοντας μικρότερα σε όγκο έπιπλα κήπου ή βεράντας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφανείς επιφάνειες τραπεζιών για να βλέπετε το πάτωμα και να κάνετε το μπαλκόνι να φαίνεται μεγαλύτερο.

Να είστε μινιμαλιστές

Η επιλογή μιας μινιμαλιστικής γραμμής είναι ιδανική για να κάνετε οποιονδήποτε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Να είστε συγκεκριμένοι για το τι θέλετε να συμπεριλάβετε, όπως έπιπλα, αξεσουάρ και φυτά. Στη συνέχεια, διατηρήστε το μπαλκόνι χωρίς ακαταστασία για να φαίνεται μεγάλο και πιο πολυτελές.

Ελαχιστοποίηση σκιών

Οι σκοτεινές γωνίες και οι σκιές καθορίζουν την έκταση κάθε χώρου. Χρησιμοποιήστε ανοιχτούς χρωματικούς τόνους και τονίστε τις γωνίες με αντανακλαστικά στοιχεία. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τις σκιές αντανακλώντας το φως και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός ευάερου χώρου.

Προσθέστε ποικίλα ύψη

Η οπτική ιεραρχία μπορεί να μεταμορφώσει ένα συμπαγές μπαλκόνι και να το κάνει να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Προσθέστε ράφι, τραπεζάκια και γλάστρες σε διαφορετικά ύψη γύρω από το χώρο, για να κάνετε το μπαλκόνι ευρύχωρο και ελκυστικό στο μάτι.

Αξιοποιήστε τον τοίχο

Η αξιοποίηση του τοίχου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσθήκη περισσότερων αποθηκευτικών χώρων και στην απελευθέρωση του χώρου του δαπέδου. Προσθέστε μερικά κρεμαστά αντικείμενα τοίχου, έργα τέχνης που τοποθετούνται στον τοίχο ή έναν κάθετο κήπο για να τραβήξετε το βλέμμα και να κάνετε το μπαλκόνι οπτικά μεγαλύτερο.

Κρεμάστε μια κούνια

Το να γίνετε μινιμαλιστές δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε ευχάριστα πράγματα. Κρεμάστε μια κούνια μπαλκονιού ή μια ελεύθερη καρέκλα αντί για κανονικά καθίσματα. Θα εξοικονομήσετε χώρο στο δάπεδο και θα προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον.

Φωτίστε τον χώρο

Ο φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ανάδειξη οποιουδήποτε χώρου, και το μπαλκόνι δεν διαφέρει. Βασιστείτε σε απαλά φαναράκια LED, κεριά και αντί για φωτεινά φώτα από ψηλά. Θα προσφέρουν στο μπαλκόνι μια μποέμικη πινελιά και θα το κάνουν να φαίνεται ευρύχωρο.

Βεβαίως, όποια και αν είναι η επιλογή σας για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας, διαλέξτε αυτά που ταιριάζουν στον χώρο σας και το προσωπικό σας γούστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μικρό,mikro