Μικρές αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»

Δεν προχώρα σε μεγάλες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με εξαίρεση τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θα μεταφέρονταν στις Σέρρες και από τέσσερα γίνονται δυο. Επίσης, τα Τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας που θα πήγαιναν στο Μεσολόγγι, επίσης μειώνονται. Παραμένει βέβαια ο σχεδιασμός του Ομοσπονδιακού

Πανεπιστημίου «Αδαμάντιος Κοραής», θεσμός που θα εφαρμοστεί μόνο στην πρωτεύουσα, με την ενσωμάτωση πέντε πανεπιστημίων: Οικονομικό Αθηνών, Πάντειο, Πειραιώς, Χαροκόπειο και Γεωπονικό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στην τελική του μορφή το σχέδιο στη Βουλή.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ενημερώσει την Πέμπτη το απόγευμα τα μέλη τα Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλή για την τελική μορφή το σχεδίου, το οποίο και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ώστε να δοθεί και το νέο μηχανογραφικό για τις εξετάσεις του καλοκαιριού. Την ίδια ημέρα φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Από την πλευρά τους, οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν να καταφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα