Μίκης Θεοδωράκης Έβρος: Το συγκινητικό μήνυμα για αυτούς που “φυλάνε” τα σύνορα

Μίκης Θεοδωράκης Έβρος: Την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στη διασυνοριακή γραμμή του Έβρου δεν σταματούν και ο Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική ρητορική του, ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε δήλωση για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα στον Έβρο.

«Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η σκέψη μου βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζουν τα σύνορα της πατρίδας και στους γενναίους άντρες και γυναίκες του Έβρου» αναφέρει ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, με ανακοίνωσή

του στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Σημειώνεται ότι πριν από τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για τον Έβρο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκαθάρισε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες».

Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα – Απετράπησαν 41.060 απόπειρες εισόδου

Σχετική ηρεμία επικρατεί από το μεσημέρι της Κυριακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο. Τις τελευταίες ώρες δεν παρατηρήθηκαν απόπειρες παραβίασης των συνόρων, με την κατάσταση να θεωρείται ελεγχόμενη, ενώ για 10η μέρα παρέμειναν εγκλωβισμένοι οι χιλιάδες πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν προωθηθεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας με τη συνδρομή Τούρκων αξιωματούχων.

Σε κάθε περίπτωση, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες πραγματοποιούν κοινές περιπολίες κατά μήκος της μεθορίου.

Βίντεο σοκ: Τουρκικό θωρακισμένο όχημα τραβάει μέρος του φράχτηΧαρακτηριστικό είναι ότι από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Εβρου:

Έγιναν δύο συλλήψεις

Οι Ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 745 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Κυριακής 8 Μαρτίου τα σωρευτικά στοιχεία είναι τα εξής:

Έχουν συλληφθεί 293 άτομα

Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις

Θωράκιση των συνόρων αποφάσισε η Αθήνα

Η κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των συνόρων με πλέγματα και σιδερένιες κατασκευές και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να επεκταθεί κατά 40 χιλιόμετρα ο ήδη υπάρχων φράχτης στον Έβρο κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι το έργο επέκτασης του φτάχτη πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και θα κοστίσει 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβληθούν από την ΕΕ, ως απάντηση των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας στη τουρκική επιθετικότητα.

Δείτε ακόμη“Αυτή τη φορά δεν θα είμαστε 300” – Η ανάρτηση της Πρωτοψάλτη για τον Έβρο, ο χαμός και η Ακρίτα
Keywords
Τυχαία Θέματα