Μιχελάκης: Ο πρωθυπουργός θέλει αλλαγές στις δημοτικές εκλογές

Οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας αποτελούν σκέψεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που επιμένει σε αυτές, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Μιχελάκης διευκρίνισε ότι «μια από τις αλλαγές που συζητούνται

είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να καταρτίζουν κανονικά ψηφοδέλτια, ωστόσο τη στιγμή της κάλπης θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους κατ΄ αλφαβητική σειρά, απ΄ όπου θα επιλέγει ο πολίτης».

«Εξετάζεται επίσης, η δυνατότητα εκλογής δημάρχων από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42%», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να εκλεγεί ένας δήμαρχος, που δεν έχει πλειοψηφία, ο υπουργός απάντησε ότι «δεν θα υπάρξει δυσλειτουργία».

«Έχει μπερδευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρεί ότι το να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές που υπήρχαν μέχρι τώρα στις τοπικές κοινωνίες είναι αποπολιτικοποίηση», ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως όποιες αλλαγές γίνουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που παρενέβη στην εκπομπή, δήλωσε ότι «ο κ. Γρηγοράκος δεν έχει ενημερώσει το κόμμα για τις συζητήσεις αυτές και πως δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά».

Υπερτόνισε τέλος το γεγονός, ότι «σε τέτοια ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη προσυνεννόηση για να μην δημιουργούνται προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα