Μιχελάκης: Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός!

Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών άμεσα τάχθηκε με σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως η 29η Απριλίου ή η 6η Μαΐου είναι ημερομηνίες που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.

«Μετά την καταστροφική πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα

-που να μην ξεχνάμε στήριξε ο Βενιζέλος- και οδηγούσε τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, εκτός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τρεις στόχους: Να φύγει ο Παπανδρέου από πρωθυπουργός, να γίνει το κούρεμα του χρέους και να πάει άμεσα η χώρα σε εκλογές. Οι δύο πρώτοι στόχοι επετεύχθησαν. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσει ο λαός», τόνισε ο κ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι θέμα συνέπειας, αλλά και Δημοκρατίας». «Είναι αξίωση του λαού να επιλέξει μια νέα κυβέρνηση, που να δώσει ελπίδα στον κόσμο και προοπτική στην πατρίδα και γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία ζητεί αυτοδυναμία, για να βάλουμε, χωρίς καθυστερήσεις, σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας» υπογράμμισε. «Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση, αλλά η ακυβερνησία και αυτό δεν πρέπει να συμβεί», ξεκαθάρισε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον νυν υπουργό Περιβάλλοντος και πρώην Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

«Αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι και μάλιστα με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα κατηγορούμενος για το ‘’φούσκωμα’’ του ελλείμματος του 2009», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης και υποστήριξε πως «οι ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι αυταπόδεικτες, αφού λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, εξέταζε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια, που θα έφερναν το έλλειμμα από το 12,5% έως και το 14,8% του ΑΕΠ».

«Τις ευθύνες αυτές δεν μπορεί να τις συγκαλύψει με μια Εξεταστική Επιτροπή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για να καταλήξει λέγοντας, ότι «η αλήθεια θα αναζητηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο από μια νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή και θα διερευνήσει, όπως έχει δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, το “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».

Keywords
Τυχαία Θέματα