Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες φέρνει την Δευτέρα η κυβέρνηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην κατεύθυνση της κατάθεσης τροπολογίας που θα επαναφέρει το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες- άρα και τις αρμοδιότητες για την διενέργεια του διαγωνισμού– στο ΕΣΡ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση για την ερχόμενη Δευτέρα.

‘Άλλωστε και ο υπουργός επικρατείας κ. Νίκος Παππάς σε πρόσφατη δήλωσή του είχε υποστηρίξει πως , μετά την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμοδιότητες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μεταφέρονται το ΕΣΡ.

Η δήλωσε που είχε κάνει ο Νίκος Παππάς ανέφερε τα εξής :

«Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο ν.4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Στο ίδιο «κλίμα» και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος λίγο μετά τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα , επεσήμανε πως θα προτείνει ως Πρόεδρο του ΕΣΡ τον Β. Πολύδωρα και ως αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη. Ενώ σημείωσε πως την εν λόγω πρόταση την γνωστοποίησε σήμερα στα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός στην Διάσκεψη των Προέδρων την Δευτέρα.

Στην δήλωση του Πρόεδρου της Βουλής μεταξύ άλλων αναφέρεται :

«Είμαι σε επαφή με τα κόμματα που μου γνωστοποίησαν ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις, μετά και τη δήλωση του αρμοδίου υπουργού, του κ. Παππά ότι είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα κατά νόμον.

Ως εκ τούτου για να μην υπάρχει και αιφνιδιασμός των ηγεσιών των κομμάτων, από σήμερα σας λέω ότι η πρότασή μου που ο κορμός της θα είναι βεβαίως, με κάποιες διαφοροποιήσεις, η πρόταση που είχαμε καταθέσει την προηγούμενη φορά, θα έχει ως επικεφαλής για πρόεδρο τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα και για αντιπρόεδρο τον κ. Ροδόλφο Μορώνη.

Ελπίζω πιστεύω ότι η συνταγματική επιταγή, διότι πρόκειται περί συνταγματικής υποχρέωσης να διαμορφώνονται μεγάλες πλειοψηφίες των 4/5, αυτή τη φορά τουλάχιστον θα γίνει δυνατόν να τηρηθεί και το πολιτικό σύστημα μέσω της διάσκεψης να δρομολογήσει την επίλυση σε αυτό το κομβικό ζήτημα».

Το άρθρο Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες φέρνει την Δευτέρα η κυβέρνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα