«Μία δεν είχαν» τα Ταμεία για τις συντάξεις- Έσπασαν τον κουμπαρά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τελικά τον άνοιξαν τον κουμπαρά του Λογαριασμού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων για να καλύψουν τα δραματικά ελλείμματα που υπάρχουν και να καταβάλουν τις συντάξεις. ΟΑΕΕ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Νομικών θέλουν άμεσα χρήματα που φτάνουν τα 370 εκατ. ευρώ, για να πληρώσουν τις συντάξεις των ασφαλισμένων

μέχρι το τέλος του έτους.

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ορίζεται ότι 350 εκατ. ευρώ από τον μικρό κουμπαρά θα καλύψουν τη μαύρη τρύπα του ΟΑΕΕ. Το ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, με τα πρώτα 150 εκατ. να δίνονται στις 25 Οκτώβρη, 100 εκατ. στις 10 Νοέμβρη και στις 9 Δεκέμβρη άλλα 100 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 20 εκατ. που βγήκαν από τον κουμπαρά, θα μοιραστούν ισάξια στο Ταμείο Νομικών και στο ΕΤΑΑ-Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) για να καλυφθούν οι συντάξεις του έτους που διανύουμε.

Ενοχλημένος ο κ.Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη αναστολών και ηθικών φραγμών που προέβη στο σπάσιμο του κουμπαρά των επόμενων γενεών και αναφέρει στο newmoney.gr: » Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει την κατάρρευση του συστήματος παρά τις τόσες αχρείαστες, άδικες και επαχθείς μειώσεις συντάξεων! Να σκεφτούμε μόνο αν δεν φρόντιζε η προηγούμενη κυβέρνηση και εγώ προσωπικά με νοικοκύρεμα και σεβασμό να αποταμιεύσει αυτά τα χρήματα τι θα συνέβαινε σήμερα … αυτόματες μειώσεις στις συντάξεις ύψους 370 εκατ. ευρώ!»

Και κλείνει λέγοντας:» Συγκριτικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ύψος της μηνιαίας δαπάνης για συντάξεις είναι 2,3 δις ευρώ η μείωση θα άγγιζε όλες τις συντάξεις πάνω από 15%! Αυτό όμως που είναι ακόμη χειρότερο είναι πως το νέο ασφαλιστικό είναι στον αέρα και η αφαίμαξη από τους νέους θα συνεχιστεί… Πραγματικά κρίμα!»

Το άρθρο «Μία δεν είχαν» τα Ταμεία για τις συντάξεις- Έσπασαν τον κουμπαρά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα