«Μετωπική» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ : αφορμή ο ξυλοδαρμός του Δημάρχου Περάματος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε με τρόπο απερίφραστο την πρόσφατη επίθεση νεαρών στον Δήμαρχο Περάματος Ιωάννη Λαγουδάκη ο οποίος εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Η συγκεκριμένη επίθεση καταδικάστηκε από την Νέα Δημοκρατία με σχετική ανακοίνωσή της που μεταξύ

των άλλων αναφέρει «Η Κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες και τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο Υπουργό και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ«

Την εν λόγω επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρέπει να αξιοποιούνται για πολιτική εκμετάλλευση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως «περιστατικά τέτοιου είδους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αφορμή για πολιτική σπέκουλα και εκμετάλλευση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν δήμαρχο που δίνει αγώνες για να σταθεί η κοινωνία όρθια».

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η Νέα Δημοκρατία έθεσε με έντονο τρόπο ζήτημα δημόσιας ασφάλειας με σχετική δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη όπου αναφέρεται πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «παρέμειναν αμήχανοι και εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικά στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας φαίνεται ότι τελικά επιβάλλει τις απόψεις του».

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει, «η ελληνική κοινωνία απαιτεί ασφάλεια και προοπτική. Κανένα από τα δύο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αναγεννημένες συνιστώσες του.Προσωπικά εγγυώμαι ότι η πλήρης αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Άμεση και σκωπτική ήταν η απάντηση από την κυβέρνηση, όπου υποστηρίζεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση αμήχανη μπροστά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ανασύρει την «αποτυχημένη συνταγή Νόμος και Τάξη». Ενώ τονίζεται πως «την ασφάλεια των πολιτών την εγγυώνται καθημερινά οι θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας και της δημοκρατίας».

Το άρθρο «Μετωπική» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ : αφορμή ο ξυλοδαρμός του Δημάρχου Περάματος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα