Μετάφραση συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο από το Skype στο άμεσο μέλλον

Ένα νέο εργαλείο μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο για το Skype, παρουσίασε η Microsoft, τονίζοντας ότι έχει στόχο οι χρήστες να μπορούν στο μέλλον να διεξάγουν διαγλωσσικές συνομιλίες στην διαδικτυακή τηλεφωνική υπηρεσία.

Την παρουσίαση έκανε ο Γκαρντιπ Παλ, εταιρικός αντιπρόεδρος των Skype και Lync της Microsoft,

δείχνοντας το εργαλείο στην εναρκτήρια διάσκεψη «Code Conference» στο Ράντσο Πάλος της Καλιφόρνιας.

Το demo έδειξε την μετάφραση ήχου σε πραγματικό χρόνο μιας συνομιλίας από Αγγλικά σε Γερμανικά και το αντίστροφο, συνδυάζοντας το Skype και τις τεχνολογίες άμεσων μηνυμάτων του μεταφραστή της Microsoft μαζί με την αναγνώριση ομιλίας.

«Είναι νωρίς για αυτή την τεχνολογία, αλλά το όραμα του Star Trek για έναν παγκόσμιο μεταφραστή, δεν απέχει πολύ, ενώ οι δυνατότητές του είναι άπειρες» δήλωσε ο Παλ σε ένα μπλογκ.

«Ο μεταφραστής του Skype ανοίγει τόσες πολλές δυνατότητες, τόσο σε θέματα εκπαίδευσης, διπλωματίας, στις πολύγλωσσες οικογένειες αλλά και στις επιχειρήσεις» τόνισε ο Παλ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα μεταφράζει την ανθρώπινη ομιλία, αλλά η δυνατότητα αποκωδικοποίησης των φωνών διαφορετικών χρηστών με ποικίλες αποχρώσεις διαφορετικών γλωσσών είχε θεωρηθεί ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα