«Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την Ελλάδα»

Αφού κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα αποφασίσουν για την πιθανότητα ενός νέου πακέτου βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου επιμήκυνσης των δανείων. Όπως ανέφερε στο Bloomberg ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, «η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα καλυτερεύει

και αυτό έχει αντίκτυπο στους υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι «μετά το καλοκαίρι θα τα εξετάσουμε όλα», σημειώνοντας πως, αν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και επιβεβαιωθεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους παραμείνει πρόβλημα, «τότε είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα».

«Τι είναι το περισσότερα; Έχει δοθεί μια σειρά παραδειγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της διάρκειας λήξης (των δανείων) ή της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων», σχολίασε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. «Εξαρτάται όμως, και από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη», τόνισε.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του ότι το Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στη συνάντηση της 1ης Απριλίου στην Αθήνα. «Τώρα έχουν προγραμματιστεί κάτι περισσότερο από 8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω ακόμη. Η τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα