Μετά την πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών ταχυδρόμησαν σφαίρα και στον Αλεξιάδη!

Την Παρασκευή δέχθηκε επιστολή με 45αρα σφαίρα η πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών και αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Άννα Λιγωμένου. Χθες ήταν σειρά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να λάβει και αυτό σφαίρα σε αλληλογραφία, που ήρθε στο γραφείο του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Τρύφωνα Αλεξιάδη, εισπράκτορα της Βέρμαχτ… Μέχρι την ώρα «0» θα καταλάβεις τι πάει να πει φόβος εσύ και μέλη της οικογένειάς σου…», έγραφε το σημείωμα. Το σημείωμα είχε ένα κόκκινο αστέρι και με κόκκινα γράμματα έγραφε «Κόκκινη Φράξια».

«Δεν φοβήθηκα

ποτέ στη ζωή μου, τη σύγκρουση και τον αγώνα με ό,τι σάπιο και διεφθαρμένο μας οδήγησε εδώ. Ο φόβος που θέλουν να επιβάλουν, θα μετατραπεί σύντομα σε εφιάλτη τους, γιατί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με μόνο εφόδιο τις χειροπέδες τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Αλεξιάδης και συνέχισε, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ταμπέλες και σύμβολα, είναι σαφής η φασιστοειδής ρίζα των ψυχασθενών, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, με μαφιόζικη φρασεολογία και απειλές». «Όσο και αν κρύβονται, είναι ξεκάθαρο ποιοι κινούν τα νήματα», καταλήγει ο ίδιος.

Πρόκειται πάντως για το δεύτερο φάκελο με σφαίρα σε δημόσια πρόσωπα μέσα σε 4 ημέρες, αφού τις προάλλες απέστειλαν έναν φάκελο με σφαίρα στο γραφείο της κας Λιγωμένου. Το κείμενο ήταν λίγων σειρών και «υπογραφόταν» με ένα κόκκινο αστέρι (σαν σφραγίδα) και έγραφε: «Είσαι ο σφαγέας των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού μας. Τώρα θα καταλάβεις τί θα πει φόβος».

Ο φάκελος παρελήφθη από αστυνομικό της κρατικής Ασφάλειας και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Η αποστολή του φακέλου με τη σφαίρα, όλα δείχνουν ότι αποτελεί συνέχεια φραστικών απειλών από τηλεφώνου, που δέχονται από αγνώστους μέλη της επιτροπής, όπως αποκάλυψαν τα ίδια. Συγκεκριμένα, προ λίγων ημερών, έγινε γνωστό ότι δέχονται ύβρεις, αλλά και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τότε υπήρξαν σκέψεις να ζητήσουν τη συνδρομή της πολιτείας για την προστασία τους και εισαγγελική παρέμβαση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Όπως είχαν καταγγείλει, άγνωστοι, καλώντας φυσικά από απόκρυψη, τους υβρίζουν και διατυπώνουν απειλές για τη ζωή τους. Στις απειλές που δέχονται, τα μέλη της επιτροπής, απαντούσαν ότι «έκαναν απλά τη δουλειά τους».

Την είδηση για τις απειλές που δέχονται μέλη της «Επιτροπής Σοφών» για το ασφαλιστικό, επιβεβαίωσε και ένα από τα μέλη της. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Μπούρλος σημείωσε: «Υπάρχουν συνάδελφοί μου, που έχουν δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα