Μέρκελ και Ολάντ μοίρασαν υποσχέσεις, αλλά δεν προχώρησαν σε δεσμεύσεις για το δημόσιο χρέος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της συνόδου Κορυφής με τους Ευρωπαίους ηγέτες έλαβε γενικόλογες υποσχέσεις αλλά όχι σαφείς δεσμεύσεις για το ζήτημα της διευθέτησης του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κλίμα στις συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπας με τον Φρανσουά Ολάντ, την Άγγελα Μέρκελ

αλλά κα την Τερέζα Μέι ήταν θετικό, αλλά όχι παραγωγικό στο επίπεδο την αποκόμισης κάποιων συγκεκριμένων δεσμεύσεων -από Μέρκελ και Ολάντ- για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της χώρας.

Ειδικότερα στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναγνώρισε πως πρέπει άμεσα να μπει ένα τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας που προκαλείται από τις διαφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει μια λύση για το χρέος ώστε να σταλεί και ένα μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη διευθετεί με επιτυχία τα προβλήματά της. Ταυτόχρονα υπήρξε κοινός τόπος στην αναγκαιότητα να δρομολογηθεί ένα μοντέλο ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες από όλες τις πλευρές ώστε να επιτευχθεί ο στόχος να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Επιπρόσθετα αποφασίστηκε η αποστολή Γερμανών τεχνοκρατών στην Ελλάδα, ειδικών στα ζητήματα που αφορούν σε θέματα μετεγκατάστασης και παροχής ασύλου ώστε να συμβάλλουν στο έργο των αντίστοιχων ελληνικών υπηρεσιών.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τόσο την Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον Φρανσουά Ολάντ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό τονίζοντας την ανάγκη της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, θέμα το οποίο έθεσε και στην συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Το άρθρο Μέρκελ και Ολάντ μοίρασαν υποσχέσεις, αλλά δεν προχώρησαν σε δεσμεύσεις για το δημόσιο χρέος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα