Μέρκελ: Χαίρομαι που ο Τσίπρας έχει επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση», δήλωσε η Μέρκελ.

Η αναφορά στην Ελλάδα, έγινε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ

με τον αρχηγό του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ και τον μεταβατικό πρόεδρο του SPD, Όλαφ Σολτς, για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας από τους κυβερνητικούς εταίρους

«Αλλά έχουμε μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή και σχετικά με την Κύπρο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια για να βρούμε επιτέλους μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα δεν την έχουμε και εκεί βεβαίως παίζει η Τουρκία έναν πολύ μεγάλο ρόλο», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης:

Foreign Policy: Η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι να κρατά ομήρους

Η καγκελάριος σημείωσε ότι υπήρξε επιδείνωση σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

«Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή καμία βάση ώστε π.χ. να εμβαθύνουμε την Τελωνειακή Ένωση», τόνισε.

Ωστόσο, τόνισε την «καταπληκτική» συνεισφορά της Τουρκίας στο προσφυγικό.

Δείτε επίσης:

Πρόσφυγες για Μέρκελ: Ο Αλλάχ απάντησε στις προσευχές μας

«Υποδέχτηκε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και από την άλλη πλευρά θέλουμε και εμείς να τηρήσουμε τη συμφωνία μας με την Τουρκία για την δεύτερη δόση σε ό,τι αφορά τα τρία δισεκατομμύρια για την στήριξη της δουλειάς με τους πρόσφυγες.

Παραταύτα έχουμε σε διάφορα θέματα διαφορετικές απόψεις. Και όλα αυτά μπορούν να προχωρήσουν μόνο μέσω συζητήσεων, μερικές φορές και αμφιλεγόμενων συζητήσεων», κατέληξε.

Το άρθρο Μέρκελ: Χαίρομαι που ο Τσίπρας έχει επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα