Μειώσεις ως 45% στις χρεώσεις κλήσεων προς κινητά

Μειώσεις που θα φτάσουν ως το 45% στις χρεώσεις κλήσεων από κινητά και σταθερά προς κινητά τηλέφωνα αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Η νέα ρύθμιση θα προκαλέσει μείωση των τιμών κλήσεων προς τα κινητά, κάτι που θα ωφελήσει πολλούς καταναλωτές.
Το τέλος τερματισμού είναι το ποσό που καταβάλλει ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος

σε έναν άλλον για τις κλήσεις που κάνει ο συνδρομητής του πρώτου σε συνδρομητή του δεύτερου δικτύου και σήμερα ανέρχεται σε 4,95 λεπτά ανά λεπτό κλήσεις. Η Ε.Ε.Τ.Τ. αποφάσισε να μειωθεί κατά 80% στους επόμενους 5 μήνες, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013 να διαμορφωθεί στα 1,01 λεπτά.
Για το δίκτυο του Ο.Τ.Ε. η Ε.Ε.Τ.Τ. σημειώνει ότι η μείωση της τιμής των κλήσεων προς τα κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που μόνο για το 2013 θα μειώσει τα έξοδα για τηλεφωνικές κλήσεις κατά 45 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, οι μειώσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο της Ε.Ε.Τ.Τ. προβλέπουν το τέλος τερματισμού να πέσει στα 3,60 λεπτά του ευρώ από την 1η Αυγούστου 2012, στα 2,30 λεπτά του ευρώ από την 1η Νοεμβρίου 2012 και στα 1,01 λεπτά του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα