Έρευνα Σ.Δ.Ο.Ε. για τα δώρα του αντιπρύτανη στο Αριστοτέλειο

Εισαγγελική έρευνα διετάχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), ύστερα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι μέλη της πρυτανείας έκαναν ακριβά δώρα σε επωνύμους και αγόραζαν αντικείμενα για προσωπική χρήση με τα λεφτά του Α.Π.Θ. Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διερευνηθεί, αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας στην

υπηρεσία ή της υπεξαίρεσης.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών, κος Γιάννης Παντής, που φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη ένα IPhone και κοσμήματα χρησιμοποιώντας κονδύλι για τα λειτουργικά έξοδα του Α.Π.Θ., αν και εκείνος από τη μεριά του το αρνείται. Η υπόθεση ανατέθηκε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Ελέγχου(Σ.Δ.Ο.Ε.), που θα διενεργήσει την έρευνα. Αυτή είναι η δεύτερη εισαγγελική έρευνα που διενεργείται για το ΑΠΘ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Με αφορμή άλλα δημοσιεύματα, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης είχε αναθέσει στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων να διερευνήσει αν ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, για να παρευρεθούν σε γάμο με έξοδα του πανεπιστημίου.
Σε ανακοίνωσή τους την περασμένη Τρίτη, οι πρυτανικές αρχές έκαναν λόγο για συντονισμένη επίθεση διασυρμού του πανεπιστημίου και της διοίκησής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα