Μεϊμαράκης: «Υπάρχει ακόμα χρόνος για Εθνική συνεννόηση»

Την άποψη ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για Εθνική συνεννόηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρέδωσε την διερευνητική επαφή που του είχε δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Έχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση» ήταν τα λόγια του κ. Μεϊμαράκη προς τον κ. Παυλόπουλο, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Όταν τον Δεκέμβριο του 2014 δεν ακούσαμε το Σύνταγμα

να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή. Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία».

Επίσης ο αρχηγός της Ν.Δ. εξέφρασε έντονη ανησυχία λέγοντας ότι «θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε. Έχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε. Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω. Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: φ«Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα