Μέχρι και την Κυριακή (30/8) η προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης

Έως την Κυριακή 30 Αυγούστου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, μετά την παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αντέξει τη ροή της υποβολής και το taxisnet. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από σήμερα έως και την Κυριακή αναμένεται να υποβάλλουν τη δήλωσή τους περίπου 800.000 φορολογούμενοι.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις από φυσικά

πρόσωπα από τα 5,8 που έχουν υποχρέωση να το κάνουν, ενώ έως την Δευτέρα 31 του μηνός που διανύουμε θα πρέπει να καταβληθεί η δόση του φόρου για όσους έκαναν τη δήλωσή τους μετά την επιβολή των capital controls, ενώ οι επόμενες δόσεις για όσους πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία, έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Σεμπτεμβρίου και το τέλος Νοεμβρίου.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2015 από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις έως και τον Φεβρουάριο του 2016 και όπως διευκρίνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με τον φόρο που καταβλήθηκε το 2014. Οι αλλαγές για μια δικαιότερη κατανομή του φόρου που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών μετατίθενται για το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα