«Μπλόκο» στην κατάσχεση ποσών σε λογαριασμούς μικρότερους των 1.000 ευρώ

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διευκρινιστεί το ζήτημα της κατάσχεσης ποσών από επιδόματα ανεργίας και μισθοδοτικούς ή συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς μικρότερους των 1.000 ευρώ, ετοιμάζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά με την οποίο σημείωνε ότι «το υπουργείο στέλνει τα ειδοποιητήρια

για τις κατασχέσεις και οι τράπεζες κατάσχουν ποσά κάτω των 1.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις, ενώ έχουμε και κατασχέσεις από επιδόματα ανεργίας», τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα αυτό, έγιναν κάποιες επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) και βρισκόμαστε σε διαδικασία συζήτησης» και συμπλήρωσε πως «πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκαθαριστεί, ώστε συντάξεις και μισθοί να μην είναι αντικείμενο κατάσχεσης όταν μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Θα πρέπει βέβαια να υπάρχει η διάκριση, πως ο λογαριασμός είναι μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός…».

«Αν προκύψει θέμα νομοθετικής ρύθμισης, βεβαίως η κυβέρνηση θα το κάνει, και αν χρειαστεί, θα το κάνει πολύ σύντομα» κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα