Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Υπέρ του Ευρώ τάσσεται το 73% των ερωτηθέντων

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis η οποία έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έχει ποσοστό 42,5 %, ενώ η Νέα Δημοκρατία

21,5%, δηλαδή η διαφορά βρίσκεται στις 21 μονάδες.

Εάν αυτή η δημοσκόπηση ήταν αποτέλεσμα εκλογών το κυβερνών κόμμα θα έπαιρνε την αυτοδυναμία με 164 έδρες στη Βουλή, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν να «απορροφούνται» από τον «συμπαίκτη» τους καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό ακριβώς πάνω στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, δηλαδή3%.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η απάντηση στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική, ενώ το 36% απαντά «άλλο» και 6% είναι υπέρ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Το συντριπτικότερο ποσοστό όμως συγκεντρώνεται στην ερώτηση ευρώ η δραχμή καθώς το 73% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής στο Ευρώ, ενώ από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 66% είναι υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα. Στη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 92%. Υπέρ της δραχμής είναι το 20% των ερωτηθέντων, ποσοστό που στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται 26%, και στη Νέα Δημοκρατία 5%.

Με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε στη Βουλή 58 έδρες, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. τέταρτη με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ πέμπτο με 6,0%, το ΚΚΕ έκτο με 5,5%, και οι ΑΝ.ΕΛ. στο 3%.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 70% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της συμφωνίας με έστω τους σκληρούς όρους που αυτή περιλαμβάνει, με το ποσοστό αυτό να γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ 63% και στη Νέα Δημοκρατία 89%, ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ η οποία σημαίνει και χρεοκοπία είναι το 24% των ερωτηθέντων.

Συμπερασματικά από τη δημοσκόπηση φαίνεται ότι οι πολίτες γενικότερα αλλά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, εγκρίνουν την πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την απόφαση που πήρε για συμφωνία και παραμονή στην Ευρωζώνη, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτουν με πολύ μεγάλα ποσοστά τις ακραίες πολιτικές προτάσεις της αριστερής πλατφόρμας, ενώ εγκρίνουν και την πολιτική της συναίνεσης που ακολουθεί το Ποτάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα