Ολυμπιακός – Ρίζεσπορ 1-0

Αρκετά καλός παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στην τουρκική Ρίζεσπορ, την οποία κέρδισε με 1-0 στο Χάιμινγκ της Αυστρίας. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Μάρκο Σίλβα, έκανε αρκετές δοκιμές και σίγουρα θα πρέπει να τον ικανοποίησε η προσπάθεια των παικτών του, όχι όμως και η αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση, όπου έχασαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν μάλιστα και τρία δοκάρια με τον Ντοσεβί στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και με τον Ολαϊτάν στο 90΄, ενώ στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε

και πέναλτι του Φουστέρ στο 63΄. Το γκολ της πρώτης φετινής νίκης του Ολυμπιακού σημείωσε ο Φουστέρ στο 84΄εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος της άμυνας της Ρίζεσπορ.

Στο παιχνίδι αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα ο Στέφανος Καπίνο, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και ο Πάρντο που έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε γενικά καλή απόδοση και αρκετές ευκαιρίες αλλά όμως δεν κατόρθωσε να σκοράρει περισσότερες φορές εξαιτίας της αδυναμίας των παικτών του να τελειώσουν τις φάσεις, αλλά και της ατυχίας, αφού οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν τρία δοκάρια!

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πάλι με σχηματισμό 4-2-3-1 και παρά τις αρκετές απουσίες αρκετών βασικών στελεχών από την αρχική ενδεκάδα ήταν πολύ καλύτερος των Τούρκων στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε πολύ και από ψηλά την αντίπαλη ομάδα αλλά δεν κατόρθωσε να σημειώσει κάποιο γκολ σε αυτό το διάστημα, λόγω της αστοχίας των επιθετικών του και ιδιαίτερα του Χάρα.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχασε τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά, αρχικά στο 2΄ όταν αστόχησε σε κεφαλιά μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, στο 37΄ με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να αποκρούει με το… γόνατο και στο 39΄, όταν ο Χάρα πλάσαρε άουτ με το αριστερό.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο (46΄ Καπίνο), Σαλίνο (46΄ Ελαμπντελαουί), Μαζουακού (74΄ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (74΄ Γιαταμπαρέ), Ζντιέλαρ (46΄ Κασάμι), Ντοσεβί (46΄ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62΄ Κολοβός), Ντομίνγκες (62΄ Φουστέρ), Χάρα (71΄ Ολαϊτάν).

Keywords
Τυχαία Θέματα