Μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο «Διαβητικό Χωριό» στον Πειραιά

Ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες η πολύ πετυχημένη παρουσία του διαβητικού χωριού το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) δημιούργησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το διαβήτη και να εκπαιδευτεί γύρω από θέματα που αφορούν στην πρόληψη και στη σωστή διαχείρισή του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης

Μιχαλολιάκος, μιλώντας  στους παρευρισκομένους στο «Διαβητικό Χωριό», στην πλατεία Κοραή,  στις  εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), τόνισε μεταξύ άλλων:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος σήμερα, που φιλοξενούμε το ομορφότερο, το γλυκύτερο χωριό του κόσμου, εδώ στην υπό ανάπλαση πανέμορφη πλατεία Κοραή, που όλα αλλάζουν και που έρχεται επιτέλους - με καθυστέρηση δεκαετιών- το μετρό  και που πριν το τέλος του 2012, ανοίγει το Δημοτικό μας Θέατρο, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Εδώ ουσιαστικά σήμερα εδράζεται η ανθρωπιά. Εδράζεται η αισιοδοξία, η οποία κατανικά την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Είναι αυτό που χρειάζονται όλοι οι πολίτες, όλοι οι λαοί. Λέμε λοιπόν, όχι στην  ηττοπάθεια. Λέμε ναι στην υγεία.

Η αλληλεγγύη του να είμαστε όλοι μαζί είναι νίκη της ανθρωπιάς και όχι να είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

Θέλω να πω ότι η πατρίδα μας, η οποία εδώ και μερικά χρόνια βάλλεται πανταχόθεν, και από εμάς τους ίδιους, δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει ένα απέραντο λογιστήριο. Ένα απέραντο λογιστήριο, που όλοι να ασχολούμαστε με το πόσα θα μας κόψουν από εδώ και πόσα από εκεί.

Η πατρίδα μας, είναι μια δύναμη πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και αυτό εκφράζεται.

Θα ήθελα να  συγχαρώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για την ευαισθησία της και την προσφορά της σε μια μεγάλη ομάδα πολιτών. Παράλληλα να τους ευχαριστήσω γιατί επέλεξαν φέτος τον Πειραιά για τις δράσεις τους.

Θέλω να πω στην αγαπητή Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας ότι εδώ στον Πειραιά είμαστε πολύ υπερήφανοι για διάφορα πράγματα. Είμαστε υπερήφανοι και για το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη του Πειραιά, και για τα μέλη και για την άξια πρόεδρό του.

Επίσης, είμαστε  υπερήφανοι  γιατί έχουμε  εδώ στον Πειραιά, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, το γιατρό  κ. Ανδρέα Μελιδώνη.

Είναι άξιος και δεν μπορεί στη χώρα να αναδεικνύουμε μόνο το αρνητικό στοιχείο. Υπάρχουν υπεύθυνοι για την παρακμή της χώρας. Ας τους εντοπίσει κάποτε η ιστορία, ας τους εντοπίσει η δικαιοσύνη.

Ας αναδείξουμε εμείς που παίρνουμε τις καλές πρωτοβουλίες τους άξιους, γιατί αυτό  θα αποτελεί και την ελπίδα για ένα δρόμο καλύτερο για την πατρίδα μας, από αυτόν που ζούμε σήμερα.

Καλωσορίζω το  χωριό των διαβητικών στον Πειραιά, το γλυκύτερο χωριό, για να γλυκάνει τη ζωή μας.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμ

Keywords
Τυχαία Θέματα