Μεγάλη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε άλλη μια δημοσκόπηση

Δείχνει να «παγιώνεται» η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθώς σε νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr δείχνει προβάδισμα 9,5 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης

έναντι του κόμματος της συγκυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, που λαμβάνει η ΔΗΜΑΡ, μένοντας κατά πολύ εκτός Βουλής, αλλά και το γεγονός, πως οι ΑΝΕΛ μένουν επίσης εκτός «νυμφώνος».

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου:

-ΣΥΡΙΖΑ 29,8%,

-Νέα Δημοκρατία20,4%

-Ποτάμι 5,7%,

-Χρυσή Αυγή 5%,

-ΠΑΣΟΚ 4,7%,

-ΚΚΕ 3,8%,

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, ο ΛΑΟΣ με 1,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με μόλις 0,4% δεν μπαίνουν στη Βουλή. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,9% των ερωτηθέντων, αναποφάσιστο δηλώνει ένα 8,8%, ενώ το 3,1% επιλέγει λευκό ή άκυρο και το 4,2% αποχή.

Στην παράσταση νίκης, στατιστικό στοιχείο στο οποίο οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν πέσει ποτέ έξω, ούτε στις αμνημόνευτες εκλογές του 2000, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πασιφανές προβάδισμα με 66%, έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, που συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων, έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «πρόκειται για περιττή κίνηση που εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης», ενώ μόνο το 26% τη χαρακτηρίζει «αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το διάστημα 4-8 Οκτωβρίου σε 1.014 ψηφοφόρους από την Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα