Μέχρι το βράδυ η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προς αυτή τη κατεύθυνση υπάρχουν από χθες συνεχείς επαφές και σκέψεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση της κυβέρνησης από την οποία οι προσδοκίες του λαού είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλες, ενώ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει για κανέναν περίοδος χάριτος, πράγμα που σίγουρα υπήρχε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι διαδικασίες θα

ολοκληρωθούν με την ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει αύριο το πρωί, καθώς ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Όσον αφορά τώρα τα χαρτοφυλάκια, ο Πάνος Καμμένος, ο ένας εκ των εταίρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πράγμα που και ο ίδιος επιθυμεί. Στα χαρτοφυλάκιά τους θα παραμείνουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ως υπουργός Επικρατείας και η Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναμένεται να σπάσουν δύο υπερυπουργεία και να γίνουν αυτόνομα υπουργεία. Πρώτα απ” όλα το υπουργείο Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και δεύτερος το Υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης θα παραμείνει ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Καλογήρου που ήταν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα γίνει πρόεδρος Βουλής καθώς ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Βούτση, Γιάννη Δραγασάκη και Θοδωρή Δρίτσα, ενώ το οικονομικό επιτελείο με υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη θα παραμείνει ως έχει.

Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μάλλον πηγαίνει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ παίζει και το όνομα του Νίκου Βούτση εάν αυτός δεν πάρει την προεδρία της Βουλής. Λόγος γίνεται επίσης για την δημιουργία υπουργείου ή θέσης υφυπουργού για την παρακολούθησε εκτέλεσης του μνημονίου και των αξιολογήσεων, το οποίο θα αναλάβει ο Νίκος Χουλιαράκης.

Σε κυβερνητική θέση θα χρησιμοποιηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όχι όμως στο υπουργείο Υγείας όπως λένε οι πληροφορίες, ενώ στην καταπολέμηση της διαφθοράς θα είναι ως υπουργός Επικρατείας ο Παναγιώτης Νικολούδης και στο Περιβάλλον ο Γιάννης Τσιρώνης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπάρχουν σκέψεις παραμονής του υπηρεσιακού υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και πάλι υπουργός ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Επίσης σκέψης παραμονής στην κυβέρνηση υπάρχει για τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

Στο υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να βρεθεί και πάλι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ το όνομα του Δημήτρη Βίτσα ακούγεται για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Από τους ΑΝΕΛ στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να είναι ο Τέρενς Κουίκ, όχι όμως ως υφπουργός Επικρατείας, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η Έλενα Κουντουρά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλος από τους ΑΝΕΛ που θα υπουργοποιηθεί.

Keywords
Αναζητήσεις
μιχαλης καλογήρου υπουργικο συμβουλιο
Τυχαία Θέματα