«Μέχρι και ο Σαμαράς εξεπλάγη με τη μη προφυλάκιση»

Εντύπωση και έκπληξη προκάλεσε στην κοινή γνώμη η χθεσινή μη προφυλάκιση τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ακόμη και ο πρωθυπουργός δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή.

«Φυσικά υπήρξε μια έκπληξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας ότι ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό ενημέρωση για το θέμα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι οι δηλώσεις του ότι «η δικαιοσύνη πρέπει

να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», απηχούν και τις απόψεις του Πρωθυπουργού.

Σχολιάζοντας τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια αντίστοιχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση από την κυβερνητική, πολιτική πλευρά».

«Έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της» και ζήτησε από όλους να συνδράμουν το έργο της. Κινούμαστε θεσμικώς άψογα», διαβεβαίωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Διεμήνυσε τέλος ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. «Υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε», υπογράμμισε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή έχει πλέον αποκαλυφθεί στα μάτια των Ελλήνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα