Μέχρι και 50.000 πρόστιμο για πρατήρια που δεν έχουν συνδεθεί με ΓΓΠΣ

Με πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας θα τιμωρούνται, από την 1η Απριλίου 2014, οι βενζινοπώλες που δεν θα έχουν συνδέσει έως τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο προόδου εργασιών για τη διασύνδεση των συστημάτων εισροών-εκροών πρατήριων με τη ΓΓΠΣ, από το σύνολο των 2207 πρατηρίων που έχουν καταγραφεί στην υπηρεσία μητρώου,

τα 1.684 πρατήρια οριστικοποίησαν τα στοιχεία τους, ενώ 523 δεν έχουν οριστικοποιήσει εκ των οποίων 131 βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΓΓΠΣ έχει προχωρήσει σε διασταυρώσεις με τα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης για τη διακρίβωση του περιεχομένου των εγγραφών στο μητρώο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρατήρια με λανθασμένα στοιχεία θα θεωρηθούν ως μη οριστικοποιημένα, στα όποια θα επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες έλεγχου.

Για το λόγο αυτό η Γραμματεία καλεί τους πρατηριούχους να επιβεβαιώσουν την αρτιότητα των στοιχείων που έχουν εισάγει και να τεκμηριώσουν πιθανές αλλαγές με ρητή αναφορά προβλήματος στο σύστημα εισροών- εκροών της ΓΓΠΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα