Με τον Κύπριο πρόεδρο επικοινώνησε ο Σαμαράς αμέσως μετά τον Ομπάμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καταδεικνύοντας τη σημασία και το ευρύ φάσμα όσων συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια

της επικοινωνίας ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τα όσα συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τα θέματα της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνήσει με τον κ. Αναστασιάδη και προτού αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις της Λευκωσίας εν όψει των επαφών του με τον Τζον Κέρι και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Εξάλλου, στο Κυπριακό αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή.

«Προσβλέπουμε στην επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη λύσης και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά και ενεργά με τα Ηνωμένα Έθνη, τις δύο κυπριακές κοινότητες, όπως επίσης και με την Τουρκία και την Ελλάδα, στην αναζήτηση μιας κοινώς αποδεκτής διευθέτησης που θα οδηγεί σε συμφιλίωση και επανένωση της νήσου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠA είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συζητούν τις επαφές τις ελληνικής αποστολής στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα