Με το μάτι στη ΔΕΘ οι συναντήσεις Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με εντατικό ρυθμό προετοιμάζεται το πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να διαμορφώσει την ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ.

Οι εισηγήσεις των υπουργών για το έργο και τις άμεσες προτεραιότητες τους στον τομέα αρμοδιότητάς τους εξετάζονται από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Δημήτρη Λιάκο. Στόχος είναι η ομιλία Τσίπρα

να βασίζεται στη «δίκαιη ανάπτυξη» και να αναδείξει τις κυβερνητικές κινήσεις για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Τι είπε ο Τσίπρας στον Μίχαλο

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, παρέλαβε τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μειωθούν οι φόροι για να εισπράξει την απάντηση πως η υπερφορολόγηση είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι θα καταγραφεί θετικό – έστω και οριακό – πρόσημο στην οικονομία φέτος και πλεόνασμα το 2017. «Μέρος του πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί και για την ελάφρυνση – έστω και μικρή – της φορολογίας», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επενδύσεις, αλλά και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου λόγω, κυρίως, της κατάστασης στην Τουρκία.

Οι επαφές Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς

Ο πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να έχει σαφή εικόνα των προβλημάτων πριν πάρει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα εκπροσωπηθούν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκκρεμεί μία αντίστοιχη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, ενώ τα αιτήματα και οι προτάσεις της ΕΣΕΕ έχουν ήδη διαβιβαστεί στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σε τετ α τετ που είχαν την Τρίτη.

Το άρθρο Με το μάτι στη ΔΕΘ οι συναντήσεις Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα