Σκληρό… πόκερ για τις τηλεοπτικές άδειες – Οι τελευταίες εξελίξεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Διανύουμε την τρίτη ημέρα της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών δεδομένου ότι άρχισε το πρωί της Τρίτης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα. Όσο ο «λευκός καπνός» αργεί να εμφανιστεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τόσο κορυφώνεται η αγωνία των επίδοξων καναλαρχών αλλά και των εργαζομένων στους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Έπειτα από 15 ώρες κατοχυρώθηκε η πρώτη άδεια ενώ η δημοπράτηση της δεύτερης άρχισε χθες το πρωί και είναι άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα

πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αργά χθες «κλείδωσε» και η τρίτη άδεια. Αν και όλοι περίμεναν ότι η πολυσυζητημένη διαδικασία θα ολοκληρωνόταν χθες βράδυ, η δημοπρασία βρίσκεται στην τρίτη της ημέρα και αναμένεται να τελειώσει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, παραμένει άγνωστο ποιοι είναι οι κερδισμένοι της δημοπρασίας και με τι ποσά κατοχύρωσαν τις τηλεοπτικές άδειες καθώς η διαδικασία είναι κλειστή και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Μόλις ολοκληρωθεί η δημοπρασία, και οι «έγκλειστοι» διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών εγκαταλείψουν το κτίριο της Γενικής Γραμματείας, θα υπάρξει ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Βροχή» ασφαλιστικών μέτρων

Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων των εμπλεκόμενων επιχειρηματικών σχημάτων. Οι δικαστικοί επιμελητές έκαναν… παρέλαση στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θυροκολλώντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Ποιοι συμμετέχουν στη δημοπρασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Συνολικά από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.

Drone στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Την παράσταση έκλεψε ένα… drone που πέταξε πάνω από το κτίριο όπου διεξάγεται η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον χειριστή του αλλά δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τα κεντρικά της υπηρεσίας τους για το συμβάν και θα διεξαχθεί έρευνα. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής, τι δουλειά είχε στο σημείο το drone κι εάν κατέγραφε βίντεο.

Το άρθρο Σκληρό… πόκερ για τις τηλεοπτικές άδειες – Οι τελευταίες εξελίξεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα