Με σκεπτικισμό αντιμετώπισε την επίσκεψη Τσίπρα ο γερμανικός Τύπος

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, είναι από τα κύρια θέματα της επισκόπησης του γερμανικού Τύπου. Το Κόμμα της Αριστεράς τον επευφημεί, στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως το κλίμα δεν ήταν και τόσο θετικό, σημειώνει η εφημερίδα Der Tagesspiegel σε άρθρο με αφορμή τις συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

στο Βερολίνο: «Ήταν αναμενόμενο ότι οι συνομιλίες Τσίπρα-Σόιμπλε θα γίνονταν σε αρκετά παγωμένη ατμόσφαιρα», γράφει η εφημερίδα του Βερολίνου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επεδίωξε τη συνάντηση αυτή. Επί περίπου μισή ώρα οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν τις αγεφύρωτες θέσεις και απόψεις τους. Μετά τη συνάντηση, κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Ο υπουργός ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει την πορεία αυτή. Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: Όραμά μας είναι ο ελληνικός λαός να βρει διέξοδο από την κρίση με το κεφάλι ψηλά. Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν συνεχώς μεγαλύτερες επιτυχίες στις εκλογές, όσο σκληρότερες γίνονται οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας. Σε εκδήλωση του Κόμματος της Αριστεράς την Κυριακή στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μέρκελ ότι επιβάλλει μια αποτυχημένη πολιτική λιτότητας σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο. Πρόκειται για μια πολιτική που θα καταστρέψει την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα